Krajalnica do kapusty

Szatkownica do warzyw elektryczna jest wielce ważnym urządzeniem w punktach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego rodzaju warzyw w technologia ręczny znacznie podnosi nakłady produkcji i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w biznesach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która jednocześnie będzie więcej spełniać rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakupy szatkownicy do profesjonalnego użytku. Charakteryzuje się ona dużo szybką wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, jest wszelkie niezbędne certyfikaty i otwarcia i wykonana jest z prawej formie produktów, danych do kontaktu z żywnością. W grup przypadków urządzenie zbudowane jest ze stali nierdzewnej i stanowi magnetyczny system zabezpieczenia i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru pamiętamy jeszcze zasilanie 230V albo na tzw. siłę, czyli 400 V, w współzależności od posiadanej w lokalu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna jest wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i efekty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a ponadto specjalną przystawkę do stworzenia frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca jest do cięcia warzyw typu kapusta, seler, i inny podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W jakiejkolwiek chwili możemy również dobierać inne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie powinno być brane do celów, do których nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, iż nie istnieje to co prawda urządzenie o wielkich rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na zbycie znajdziemy duży wybór cech i rodzajów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego urządzenia nie sprawi wielu problemów.