Pakowarka prozniowa wymiary

Pakowarki próżniowe mogą być używane również w zakładach jak również średnich firmach. Umożliwiają zapakowanie pożywienia w taki sposób, aby produkty oddane do spożycia traktowały jak największą datę przydatności. Pakowarki próżniowe (nazywane często pakowaczkami) to dania do odsysania powietrza z wnętrza opakowania foliowego oraz liczenia jednocześnie szczelnego zgrzewu zamykającego. Każda pakowarka, niezależnie od konstrukcji, urządzona stanowi w pompę i listwę zgrzewającą pokrytą teflonem.

Cena takiego urządzenia wynosi około tysiąca złotych. Długość listwy zgrzewającej wynosi około trzydziestu pięciu centymetrów. Urządzenie zazwyczaj posiada dwie funkcje: pakowania i zgrzewania worków oraz zamykania pojemników próżniowych, korków do butelek, pokryw, za pomocą przystawki. Zalecane jest stosowanie worków ze grupą R-vac, E-vac lub grubszych, stosowanie worków gładkich możliwe jest przy folii o grubości min.120 mikronów. Waga urządzenia wynosi około czterech kilogramów. Obudowa wykonana jest z zazwyczaj doskonałej jakości tworzywa sztucznego czy mieszkali nierdzewnej. Średni czas żywotności wynosi około piętnastu lat. Napięcie sieciowe wynosi około dwustu trzydziestu V, a moc około czterystu W. Ogólnie wydajność dania jest niesamowicie szeroka. Obsługa maszyny jest płaska i wygodna. Możliwość zastosowania do tysiąca zgrzewów pod rząd bez przegrzania urządzenia. Nadaje się ono oraz do profesjonalnego przechowywania części urządzeń, maszyn. Pompa ma zawsze doskonałej jakości łożysko kulkowe. Niektóre urządzenia potrafią również cyfrowy wyświetlacz. Użytkownicy stają często przed pytaniem, czy wybrać pakowarkę komorową czy bezkomorową. W sukcesu zastosowań swoich także w średnich sklepach, przy jednoczesnym pakowaniu kilku - kilkunastu produktów, wybór pakowarki bezkomorowej będzie właściwi. Dodatkowo w sukcesie konieczności pakowania artykułów o owalnym kształcie (np. wędzonych ryb), większą pewność działania zapewni pakowarka bezkomorowa (brak ograniczeń wielkości - możliwość stosowania folii w rękawie). Jeżeli jest sprawa pakowania kilkudziesięciu produktów dziennie lub więcej (sklepy, kuchnie, firmy cateringowe, zakłady produkcyjne), pakowarka komorowa spowoduje tę pracę łatwo i tak a worki będą dobrze tańsze.