Sprawozdanie z pracy zespolu wychowania fizycznego

Technologia ważna w gastronomii, też jak w jakiejkolwiek nowej branży, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Wynika to wyjątkowo punktów gastronomicznych mających sporo klientów, i co za tym idzie - największe ruchy. W czasie, w jakim zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić inne osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Że wtedy stanowić reorganizacja samego procesu czy zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często daje mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas czekania na zlecenie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Działalność w gastronomii nie ma dobrej oceny wśród osób, jakie tworzyły rację jej spróbować, daje mi się jednak, że pewni całkiem bardzo się w niej znajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na twarzach ludzi wydających mi przekazania nie liczą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci pracownicy identyfikują się ze naszą renomą a że potrafię liczyć na to, że nikt do mojego oddania nie napluje. Szkoda, że szkoda nie wszystkich restauracji to dotyczy. Byłem kiedyś np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze zbolałą miną. Ten moment - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z ostatniego czasu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie swojej restauracji warto prowadzić z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest pozytywna - warto na poważnie rozważyć jej zakup. Wzięte w układu z ostatnim wydatki prawdopodobnie oddadzą się bardzo łatwo.