Sprzet drobny gastronomiczny

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w dalekiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo potrzebnych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia wszystkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę począwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej powoduje, iż istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby była na powstanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i badać w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wysoce przydatnym sprzętem, gdyż w niedługim etapie jest w bycie pokroić wielką ilość produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego klimat i chęć, którą pragnął wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia jednego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak przypadku obsługa krajalnicy jest niska i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do końca, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem zapewne żyć zatem, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie zamierzają dostęp z krojoną żywnością są uczynione z tematów nierdzewnych. Drinkom z najistotniejszych momentów jest nóż i ważne, aby był dość ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grupie jest oczywiście oczywiste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.